2014. április 6., vasárnap

Engedelmes kutyák napja avagy hogyan lesz az ember kutyájából guiness rekorder

Nagyon izgalmas szombat délutánunk volt, anyagazdival, Archieval, Ricsi főnökkel, Mázlival (ő Archie tesója, szintén segítőkutyának tanul), Tével és Nórával.
A Rex Állatszigeten Guiness rekord megdöntésére készültünk. A cél "Egy időben, egy helyen legtöbb alapengedelmességi foglalkozáson résztvevő kutyák számát" meghaladni, valamint az egy helyen, egy időben legtöbb pacsit adó kutya rekordját felállítani.
Kicsit izgultunk, mert esőt mondtak arra a napra, de végül gyönyörűen sütött a nap.
Eleinte aggódtam, hogy fogom bírni a tömeges mennyiségű kutyát, ebben nem vagyok annyira jó. De mindenki olyan jól és kulturáltan viselkedett, hogy nekem is sikerült feloldódnom, és a rekord felállítását már kifejezetten élveztem. Számomra az alapengedelmességi feladatok nem hoztak túl sok újdonságot. Anyagazdinak meg inkább az okozott nehézséget, hogy kettőnket egyszerre kellett instruálnia. Ez azért volt nehéz, mert Archie nem akart mellém szabályosan ülni. Szegényem elég hamar el is fáradt, de azért kitartóan megcsinált ő is minden feladatot.


A rekordot végül nem sikerült megdönteni. De magyarországi rekordot sikerült felállítani kettőt is. Soha még ennyi kutya nem adott pacsit embernek, és Magyarországon még soha ennyi kutya nem vett részt egyszerre engedelmességi foglalkozáson. Szóval elmondhatjuk magunkról guiness rekorderek lettünk.
Szerintem le a kalappal mind a 210 kutya és gazdája előtt. Ezúton gratulálok minden gazdának és a Rex Állatotthon szervezőinek a nagyszerűen sikerült rendezvényért.
További információkat és képeket találhattok a REX facebook oldalán érdemes megnézni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése